al contingut a la navegació Informació de contacte

Història i patrimoni

El poble és al peu d'un petit turó (328 m. d'altitud) al cim del qual hi ha les ruïnes del castell, que constituí un punt important a l'època de l'ocupació musulmana.

L'edifici de l'església, dedicada a la Mare de Déu de l'Assumpció, és de façana neoclàssica i campanar de torre quadrada.

El temple guarda en el seu interior una imatge de pedra policromada de la Mare de Déu i el Nen, del S.XV, que havia presidit un antic retaule gòtic amb escenes de la vida de Maria.

En el sector antic del poble encara hi ha restes de la presència dels monjos cartoixans d'Scala Dei en les façanes de les cases del carrer dels frares algunes de les quals tenen la data de construcció de la primera meitat del segle XVII.

L'ermita de la Mare de Déu de Montserrat és de construcció recent, data de 1954. A Castelldans hi ha un museu, el Museu del Pagès, reanomenat de l'Oli i del Mon Rural, propietat de la Cooperativa.

Castelldans disposa d'uns 15,05 km2 d'espai natural entre dues partides anomenades Bessons i Melons. Melons és un espai d'excepcional singularitat faunística i un bon exemple de paisatge estèptic del país. L'espai de Melons, amb la característica alternança entre els conreus de secà i fragments importants de vegetació espontània, acull una rica i variada fauna amb alguns elements de gran excepcionalitat per a Catalunya.

Destaca, per la seva singularitat i especial diversitat, el seu poblament ornític amb diverses espècies estepàries que hi troben el seu límit nord-oriental per tota Europa.

Recomanem que no abandoneu el web sense saber el què podeu visitar a la nostra Vila tot passejant:

http://www.castelldans.cat/?ap=czo1OiJsbG9jcyI7&ida=czozOiIxNTUiOw==&ids=czoyOiIyMCI7